Az iskoláról

Iskolánk jelentős múltra tekint vissza az oktatásban, az elmúlt 15 év alatt rengeteg tapasztalatot szereztünk. Ezt mindig annak érdekében próbáltuk kamatoztatni, hogy a lehető legjobban felvértezve indítsunk útnak benneteket a munka világába. Nem csak papírral, hanem használható szaktudással a kezetekben!


Legjobbat a legjobbaktól

Összeszokott és hozzáértő oktatói csapatunk az egyes szakterületek legkiválóbb ismerőiből áll. Olyan tanároktól sajátíthatod el a tudást, akik nem csak „könyvből jól tudják a tengert” (csak éppen úszni nem tudnak), hanem jelentős gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakemberek. Olyan fogásokat is tanulhatsz tőlük, amiket egyetlen tankönyvben sem találsz meg. Arról nem is beszélve, hogy olyan tanárokról van szó, akik képesek átadni a tudást, hiszen hosszú évek óta tanítanak. Itt nincs lekezelő hangnem vagy bánásmód, sorozatosan elmaradó órák.

Mindemellett friss, naprakész tudást sajátíthatsz el az iskolában, és a tanórán kívüli foglalkozásokon, tanulmányi kirándulásokon. Sőt, nálunk olyan gyakorlatban hasznosítható, extra dolgokat is tanulhatsz, amit máshol nem. Megtanulhatod, hogyan is tudsz eredményesen felkészülni vizsgáidra, vagy ZH-ra, hiszen bevezetünk a tanulásmódszertan világába. Vagy gondolj csak bele, milyen jól mutat egy olyan szakmai önéletrajz, amiben szerepel mondjuk az, hogy tanultál például projekt menedzsmentet! Mindezt órarendi keretek között, mindenféle plusz költség nélkül!

 

Ne dőlj be!

Az internetet böngészve biztos találkoztál elrettentő történetekkel, rossz véleményekkel OKJ-S sulikról. Egészen megdöbbentő sztorikat lehet olvasni a koszos, rosszul felszerelt tanteremtől kezdve a hozzá nem értő tanárokon, ügyintézőkön keresztül a teljes anyagi átverésig. Mi ugyan nem ígérjük, hogy levizsgázunk helyetted, de kezedbe adjuk a sikerhez vezető ösvény térképét. Nem adunk neked ingyen jogosítványt, meg három laptopot, de tudást azt igen, és minden másban is segítségedre leszünk.

Nekünk fontos tanulóink jó véleménye! A Magyar Oktatási Tájéjkoztató 2012 májusi független felmérése alapján tanulóink nem csak az oktatási szolgáltatásokkal elégedettek, de jól is érzik magukat az iskolában.  Nem véletlen, hogy a diákok közel 35%-a személyes ajánlás alapján választja a KOPINTOT. Minden évben számos tanuló jön át hozzánk évközben, aki bedől a jól csengő ígéreteknek (tuti állás, "ingyen" jogosítvány, vizsgagarancia, stb). Nos, nálunk szó sem lehet rejtett költségekről, befizetett, de meg nem kapott tankönyvekről! A főiskolai, egyetemi több százezer forintos tandíjakat is elfelejtheted ha minket választasz! Akár csak a gyomorgörcsöt, amikor a tanulmányi irodában kell intézned valamit. Hiszen ügyintézőink türelmesek, segítőkészek és mosolygósak. Azon fáradoznak, hogy ne kellejen fölösleges időt töltened adminisztrációval, ügyintézéssel.

 

A KOPINTOS közösség

A tanulás utáni jól megérdemelt kikapcsolódásra is lehetőséget biztosítunk. Szünetekben, óra után szabadon böngészhetnek tanulóink az iskola kijelölt számítógépein. Vagy saját táblagéped, okos telefonod, vagy notebookodat is magaddal hozhatod, és az aulában található fotelekre lehuppanva máris csatlakozhatsz ingyenes WIFI hot-spotunkra.

Évente megrendezzük az immár hagyománnyá vált KOPINT-NAPOT, ahol a csocsótól kezdve a Ki-mit-tud-on keresztül az interaktív városismereti vetélkedőig számos programban vehettek részt. Nem csak összemérik az osztályok erejüket, hanem új ismeretségek, barátságok is születnek más osztály tanulóival.

Minden tanévben több, szakmai jellegű kirándulás és rendezvény mellett kötetlenebb keretek között is szervezünk közösségi programokat. Karácsonykor és nemzeti ünnepeinken együtt emlékezünk meg a jeles napokról. Jótékonyságból is kiveszik részüket a KOPINTOSOK, év végén adománygyűjtést rendezünk rászorulóknak, és rendszeresen részt veszünk véradáson is. A jó hangulatból ízelítőt találhatsz képgalériánkban, és a KOPINT-DATORG Szakközépiskola Facebook oldalán is.