Turisztikai szervező, értékesítő

A  képzés 2017. szeptemberben indul:

  • Tanfolyami rendszerben esti tagozaton, önköltséges formában (minimum 20 fő jelentkező esetén)


 

 

Szakmaleírás

Felelősségteljes, ugyanakkor nagyon érdekes munka a turisztikai szervezőé, s az értékesítőé.

Izgalmas dolog, ha mások utazásait készíthetjük elő, hiszen kitágul hirtelen a világ: eddig számunkra rejtélyes országokat ismerhetünk meg, megtanuljuk történelmüket, nevezetességeiket, az egyedülálló, UNESCO Világörökségeiket, és ezen tudás birtokában érdekes, élményekben gazdag utakat szervezhetünk turistáink kívánsága szerint. S ők – ezen utakról visszatérve – sugárzó arccal jönnek be az utazási irodába megköszönni a páratlan élményt, amit nyújtottunk nekik. Ezért érdemes dolgozni!

Ehhez persze tudni kell beleképzelni magunkat leendő utasaink helyébe, s mikor pl. valaki Párizsban a látnivalók iránt érdeklődik, akkor lelki szemeink előtt megjelenik a város, fényárban úszik a Place Pigalle, a Diadalív, szinte látjuk a Notre Dame púpos toronyőrét, vagy az Eiffel tornyot.

És ezt az élményt mind ti fogjátok adni az utasnak, akinek összeállítottátok az utazását, helyet foglaltatok a legkedvezőbb áron repülőjáratra vagy vonatra, hajóra, olyan szállodát kerestetek, ahonnan látni a belváros forgatagát, vagy éppen a tenger szelíd tajtékait.

Persze ehhez az utas által megálmodott, és általatok megtervezett út szolgáltatásainak árait is ki kell kalkulálni (figyelembe véve a lehetséges legkedvezőbb árat, pl. törzsutas-, nászutas-, gyermek kedvezményeket adni), külföldi partnerirodákkal napi kapcsolatot kell tartani idegen nyelven, belföldi szolgáltatókkal megtalálni a legmegfelelőbb ár-érték arányt a Magyarországra érkező külföldi turista számára. S ha mindez megvan, akkor aprólékosan, minden részletre kiterjedő forgatókönyvet írni az idegenvezető számára, aki ebből fog dolgozni, a Te utasításaid fogja végrehajtani munkája során.

Olyan képességekre is szert teszel, amit nem csak az idegenforgalomban, de a legtöbb, a szakmához kevésbé kapcsolódó munkahelyen is hasznosítani tudsz. Ha egy "Jolly Joker" szakmát kerestél, akkor megtaláltad!

 


 

Ahol elhelyezkedhetsz

Utazási irodai utasszervező, Utazásszervező-tanácsadó, Rendezvényszervező, Személyi asszisztens, Belföldi társasutazási ügyintéző, Protokoll asszisztens, Fizetővendég-szolgálati ügyintéző, Idegenforgalmi ügyintéző, Turisztikai referens magán-, és közigazgatási szektorban, Turisztikai szervező, Utazási irodai ügyintéző; Utazási referens; Utazási ügyintéző; Utaztatási előadó; Üdülésszervező, Ügyintéző vendéglátási területen

 


 Alapadatok

Szakképesítés neve

Turisztikai szervező, értékesítő

Szakképesítést azonosító száma

OKJ 54 812 03

Szakmacsoport

18. Vendéglátás - turisztika

A képzésre jelentkezés feltételei

Érettségi végzettség

Időbeosztás: 

Péntek 16:00-19:45 (4 óra) Szombat 9:00-15:00

Időtartam: 

2 tanév

A képzés indulási időpontja: 

2017 szeptember 1. 15:00

Tandíj: 

112.500 forint / FÉLÉV,

mely tartalmazza a digitális tananyagok árát is!

Részletfizetés lehetséges!

Modulzáró vizsgák díja: 

NINCS

Szakmai vizsgadíj: 

 35.000 Ft (egyszeri)

Az oktatás helyszíne: 

1065 Budapest, Nagymező u. 37-39..

A vizsgára bocsátás feltétele: 

sikeres modulzáró vizsgák

Szakmai vizsga: 

Írásbeli, gyakorlati, szóbeli

 


 

Modulok, amiket tanulsz

  • Turisztikai erőforrások bemutatása (10061-12)

  • Turisztikai kommunikáció (10062-12)

  • Ügyviteli folyamatok alkalmazása (10063-12)

  • Turisztikai termékkínálat értékesítése (10064-12)

  • Turisztikai vállalkozások működtetése (10065-12)